Advertisement
Home arrow Blog
Adopterades Röst
Newsflash

fradetfjarreneost_cover3

En antologi av skandinavier adopterade från Korea

 

 

 

Main Menu
Home
News
Blog
Links
Contact Us
Search
News Feeds
FAQs


A blog of all section with no images
Märkligt bedrägeri PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2004-01-30

En artikel av Marie Söderqvist i Expressen 2004-01-07, vilken kan läsas HÄR. 

De äggskänkande kvinnorna beskrivs i några av de artiklar som redan har publicerats som självuppoffrande hjältinnor, som i en akt av godhet ger bort sina blivande barn. Vad är det som är godhet med det? Inga barn vill bli bortskänkta. Varför ska fler barn födas som inte blir omhändertagna av sina föräldrar?
Varför ska någon västerländsk kvinna genom ett donerat ägg skapa en illusion av ett eget barn i stället för att adoptera ett barn som redan har fötts och som behöver bli omhändertaget och älskat?
Och om det handlar om att föra en viss mans gener vidare kan man ju undra exakt hur feministiskt projektet med äggdonation är - vilket det beskrivs som.
En kvinna ska ge bort sitt barn, en annan ska vara gravid med en annans kvinnas barn för att få se sin mans barn födas. Det är onekligen en märklig tolkning av feminism.

 
Adopterad svensk nekas visum PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2004-01-28

Mattias som adopterades till Luleå får inget visum till USA där han tänker studera skriver Expressen 2004-01-29.

"Han ansökte om visum, fyllde i blanketter och reste till amerikanska ambassaden i Stockholm för intervju.
Sedan kom chockbeskedet.
- Du får inget visum, du är född i Indonesien och Indonesien finns på vår lista över speciellt riskabla länder."
Läs artikeln HÄR.

Expressen skriver: "Mattias föddes i Djarkarta för 23 år sedan. När han var tre veckor adopterades han till Luleå, där han i dag pluggar till miljöjurist vid stadens tekniska universitet.
För drygt en månad sedan fick han besked från det ansedda Harvard-universitetet att han antagits till en kurs i konflikthantering."

 
Tillsammans kan vi förändra dåliga mönster PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2003-10-28

Göteborgsposten har publicerat ett svar på en tidigare artikel från Hanna-Sofia Johansson i GP.
 
Du kan läsa artikeln HÄR

 
Annorlundaheten tung att bära PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2003-10-21

Hanna Sofia Johansson skriver i en artikel i Göteborgsposten 2003-10-22 att internationella adoptioner konsververar den negativa synen på ensamstående och unga mödrar. Artikeln kan läsas HÄR

"Internationella adoptioner konserverar synen att ensamstående och unga mödrar är något fult som bör gömmas undan. Förmedlare av adoptioner bör ställa sig frågan om de vill bidra till en sådan syn på kvinnor, skriver Hanna Sofia Johansson, själv adopterad från Sydkorea."

 
Sverige stängs nästan helt för adoptioner PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2003-10-14

Adoptionscentrums ordförande riktar stark kritik mot den nya adoptionsutredningen 2003-10-15.

"Utredningens budskap till övergivna barn och barnlösa svenskar är att de skall vänta på en bättre värld. Det är ett obegripligt tankefel, skriver Adoptionscentrums ordförande Ulf Kristersson." Läs artikeln HÄR

 
ARs remissvar inlämnat till Socialdepartementet PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Johan Högberg   
2003-10-14

ARs remissvar lämnades in som elektroniskt dokument till Socialdepartementet 2003-10-15.

  • Adopterades Röst anser att adopterades rättigheter skall väga tyngre än vuxnas som vill uppta ett adoptivbarn. Dessa rättigheter skall basera sig på forskning och beprövad erfarenhet. Denna praxis skall redan idag gälla för frågor som rör barn generellt enligt FN:s barnkommitté. Med hänsyn till vad som hänt i tidigare utredningar ser vi ett behov av att endast tillförlitlig och tillämpbar forskning skall användas. I synnerhet när det rör sig om speciella grupper av barn där marginalerna inte tillåter att risker tas.
  • Adopterades Röst anser att adopterade skall erkännas särskilda behov som grupp även om det finns en naturlig variation inom gruppen.
  • Adopterades Röst anser vidare att det är fullt möjligt och legitimt att både ha lagliga kriterier för vilka som kan prövas och vidare också möjligt med praxis som kan tillämpas på dem som inte är hindrade att prövas enligt lag.
  • Adopterades Röst anser att prövningsmetodiken bör utvecklas.
  • Adopterade skall ha samma rättigheter som svenskfödda barn.
  • Adopterades Röst anser dock att "samma" rättigheter här kan innebära striktare regler för vuxna som söker för adoption.

Du kan ladda ned remissvaret här: pdf ar-remissvar-20031015


Remissvaret hade legat öppet för aktiva inom AR under ca 10 dagar innan dess inlämnande. Kommentarer och synpunkter från olika personer inom AR återspeglas i svaret.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>

Resultat 21 - 30 av 38

© 2019 www.adopteradesrost.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.